Städfirmor finns i många olika storlekar och former – det finns små firmor som drivs och sköts av en eller två personer likaväl som stora med många anställda. Dom större firmorna har ofta även ett stort utbud när det kommer till tjänster både för företag och privatpersoner. Nedan följer ett exempel på tjänster som finns att hitta hos en städfirma av modell större, och som riktar sig främst till företag.

Vanlig städning av lokaler

Att städa och hålla ordning på en arbetsplats kan ibland vara svårt att hinna med eftersom man såklart har andra saker att ägna arbetsdagarna åt. Många väljer därför att anlita en städfirma som antingen sköter delar av städningen eller allt av den – alltifrån att hålla golven rena till att putsa fönster.

Man behöver så ledes inte oroa sig eller ens tänka på det där med städning, då den städfirma som anlitas sköter allt. Anlitar man en löpande behöver man dessutom inte ens hålla koll på vad som gjordes senast och vad som börjar bli dags att göra igen.

Fler tjänster för företag hos en städfirma

En städfirma kan erbjuda mer än bara ”vanlig” städning i kontorslokaler eller liknande. En del firmor erbjuder till exempel industri, – och byggstädning, vilket då innebär lite mer grovjobb än det ovan nämnda.

  • Industristädning – Ett exempel på industristäd kan vara att snygga till i en verkstadsmiljö eller i en industri som har särskilda krav när det kommer till hygien – till exempel i lokaler där olika typer av livsmedel tillverkas.
  • Byggstädning – En byggstädning utförs efter en nybyggnation eller en stor och omfattande renovering, där det finns mycket byggdamm som behöver städas bort. Det är också vanligt att man behandlar golven för att göra dom både slittåliga och lättskötta framöver.
  • Sanering – En städfirma kan även erbjuda tjänster inom sanering – till exempel av asbest eller andra farliga material. Sanering kan även användas i lokaler efter brand eller för att få bort klotter.
  • Städtjänster utomhus – Dom större städföretagen som ofta har ett stort utbud av tjänster kan även erbjuda städning i utomhusmiljöer. Här kan det gälla alltifrån att rensa rabatter till att sopa bort grus från marken men även gräsklippning, trimning och krattning. Tvätt av fasad och tak finns också att hitta hos en del städföretag.