Är du sugen på att jobba som bemanningssjuksköterska? Som du säkert har märkt finns det vissa saker som du bör tänka på när du ska ta anställning. Dessa inkluderar bland annat villkoren kring anställningen och även valet av arbetsgivare. Det finns nämligen ett stort antal hyrbolag att välja mellan. Men vilka är då fördelarna med att ta anställning som uthyrd sjuksköterska, kanske du undrar?

När du väljer att bli hyrsjuksköterska gagnas du bland annat av följande fördelar:

  • Anställning hos en arbetsgivare som är verklig engagerad
  • Förmånliga villkor och bra betalt
  • Ett omväxlande arbete med varierande arbetsuppgifter

Det kan dock vara lite snårigt att välja rätt bemanningsföretag. För vissa bolag har kollektivavtal medan andra saknar sådana. En fördel med att arbeta som hyrsjuksköterska hos ett bemanningsföretag med kollektivavtal är att du får ersättning om du skulle bli sjuk.

Å andra sidan kan det även finnas fördelar med att arbeta som bemanningssjuksköterska utan kollektivavtal. En sådan fördel är att din ersättning i vissa fall kan vara högre än vad den hade varit med ett sådant avtal. Ofta brukar dock OB-tillägg och liknande ersättningar ligga ungefär i linje med det kollektivavtal som Vårdförbundet har förhandlat fram.

Så väljer du arbetsgivare som blivande hyrsjuksköterska

Det är förstås en fördel för dig som hyrsjuksköterska att det finns flera olika arbetsgivare att välja mellan. Det är bra med val och du väljer helt enkelt ut några olika hyrbolag. Ta fram en lista och sålla agnarna från vetet. Sedan kollar du upp dem på nätet och kanske ringer och frågar dem om de saker som du har funderingar kring. Bolagen berättar då gladeligen om sin verksamhet, så fråga runt lite grann i branschen.

Sjuksköterskor är väldigt attraktiva och därför är arbetsmarknaden på många sätt och vis din marknad. Som blivande bemanningssjuksköterska behöver du inte sälja in dig själv stenhårt till en arbetsgivare utan intresse kommer ändå att finnas. Du bör däremot vara medveten om att det ibland kan ta lite tid innan du får ditt första uppdrag. Administrationen kring upplägget kan dra ut lite grann på tiden. Men när allt är klart går allt vanligtvis som smort!