De möjligheter som den moderna tekniken idag erbjuder är många gånger fascinerande. Detta gäller inte minst när du vill bredda användningen av dina enheter. Du behöver kanske inte sladdar överallt. Skriv ut från mobil istället! Den tid då du var tvungen att gå till den stationära datorn för att starta den, leta upp din fil och skicka den till skrivaren är förbi. Trådlösa skrivare låter dig skriva ut från din smartphone, utan att du behöver blanda in datorn i processen. Allt som krävs är en trådlös skrivare, en smartphone eller surfplatta och att de bägge enheterna är uppkopplade mot samma trådlösa nätverk. Här tittar vi närmare på två av de främsta fördelarna med utskrifter från mobilen.

Trådlöshet

Eftersom din trådlösa skrivare är ansluten till ditt Wi-Fi, är det inte bara en mobil enhet som kan skriva ut trådlöst utan alla smartphones, surfplattor och datorer som är anslutna till det trådlösa nätverket. Det innebär att hela familjen kan sköta sina utskrifter trådlöst, utan att behöva använda en dator. På så sätt slipper du ett virrvarr av sladdar vid skrivaren som dina familjemedlemmar riskerar att snubbla på, och de elbränder som sladdarna potentiellt kan orsaka. Även om alla i familjen skickar utskriftsjobb på en och samma gång, håller skrivaren ordning på jobben och skriver ut dem i tur och ordning.

Rörlighet

En traditionell skrivare kräver att du befinner dig inom kabelns räckhåll. Den trådlösa skrivaren å andra sidan låter dig skriva ut dokument och bilder oavsett var du befinner dig, så länge du är uppkopplad mot nätverket. Du kan till exempel sitta i soffan och titta på TV medan du skriver ut en bokningsbekräftelse, orderbekräftelse eller ditt favoritlags spelschema. Faktum är att du till och med kan ligga i hängmattan och skriva ut drinkrecept, eller skriva ut jobbrelaterade dokument från bilen innan du går in för att äta middag.

De möjligheterna som en trådlös skrivare ger är nästintill oändliga och bara fantasin (och ditt trådlösa nätverks räckvidd) sätter egentligen gränserna för vad som är möjligt. Om du behöver hjälp med att installera din trådlösa skrivare, vilket ibland kan vara lite krångligt, kan du anlita någon att göra jobbet åt dig!