iPhone X lanserades för snart fyra år sen, men är fortfarande en av de mest populära smartphones som finns. Det som är den stora skillnaden mellan andra iPhones och iPhone X är skärmen. När iPhone X lanserades var det som ett sätt att sudda ut gränsen mellan objektet och upplevelsen under användning. Därför har iPhone X en skärm som är oslagbar i färgåtergivning, storlek och upplevelse.

De tydligaste fördelarna med en iPhone X, jämfört med konkurrerande telefoner är:

  • Displayen – Detta är det centrala hos iPhone X.
  • Face ID – låser upp telefonen med hjälp av ansiktet.
  • Bra pris – Eftersom iPhone X nu är en äldre modell har den ett fördelaktigt pris. De nya teknologierna jämfört med de modeller som ligger närmst i släpp gör dock att den känns mycket mer modern.

OLED-skärm

Skärmen på iPhone X är till skillnad från dess föregångare heltäckande. Super Retina Displayen täcker hela framsidan som är en fullskärm. Teknologin kallas OLED och gör användarupplevelsen ännu bättre eftersom upplösningen är så hög. Dessutom är färgåtergivningen mycket nära den man uppfattar med ögonen i verkligheten. iPhone X har dessutom en skärm som stödjer 3D Touch, HDR och True Tone.

Glas på både fram och baksidan

De tidigare modellerna har haft en baksida i aluminium, men iPhone Xs baksida är i härdat glas. På det viset upplevs skärmen som att den fortsätter även på telefonens baksida. Detta var en del av designen, då Apple ville skapa en telefon med fokus helt och hållet på displayen. Många iPhone-användare har varit negativt inställda till denna glasbaksida eftersom den är mindre hållbar än de tidigare aluminiumbaksidorna. Vad man väljer beror helt enkelt på smak. iPhone Xs baksida har en mycket lyxigare känsla än de hos föregångarna.

En smidig upplevelse med iPhone X

Något som är nytt för iPhone X jämfört med tidigare modeller är att den saknar hemknapp. Den låses i stället upp med hjälp av Face ID. Detta gör att skärmen kan vara ännu större än hos de tidigare telefonerna, eftersom man inte behövt göra rum för en knapp. Eftersom Face ID fungerar som en 3D-skanning av ansiktet finns det inga säkerhetsrisker, utan det är snarare ännu säkrare än den tidigare kod-metoden. Face ID använder dessutom infraröd kamerateknologi och fungerar därför i mörker.