Rating och stjärnor avgör vilket städbolag som anlitas

De allra flesta använder internet för att hitta företag, tjänster och produkter. Därmed behöver företagen vara noga med hur de syns och uppfattas digitalt. Med tanke på att beslut tas på någon enstaka sekund kan ett par stjärnor och en god rating vara helt avgörande. Det är något som exempelvis kan ses inom städbranschen.

Om du bor i Göteborg och behöver hjälp med flyttstädning är chansen mycket stor att du använder internet och söker med orden Flyttstädning i Göteborg. Blixtsnabbt visas en rad städföretag som är villiga att ge offert och utföra jobbet. Men ovanför detta resultat visas en karta över Göteborg samt en lista över ett par städföretag. Denna del heter Google Maps.

Precis under företagsnamnet visas ett antal stjärnor vilket är det betyg som tidigare kunder har gett företaget via Googles egen recensionstjänst. Detta innebär alltså att om du söker efter flyttstädning i Göteborg så kommer du först av allt se ett antal städföretag och deras rating. Eftersom omdömen är något som väger extremt tungt i val av städfirma är det alltså stor chans att något av dessa anlitas eller i alla fall kontaktas för offert.

Detta blir ännu tydligare i en mindre stad. En person från Hofors söker efter flyttstädning och får då upp en lista på två städföretag. Det ena har ett genomsnittligt betyg från tidigare kunder på 4,0 medan den andra inte har någon stjärna alls (inte fått något omdöme). Eftersom du agerar på några sekunder när du surfar och letar företag – vilket skulle du först klicka på?

Krävs inte mycket för att synas

Det är de små detaljerna som avgör hur konsumenterna agerar på internet. Små detaljer som kan vara helt avgörande för vilket städbolag som anlitas, om de skickar in offertförfrågan eller inte osv. Som visas ovan kan mycket väl ett par stjärnor vara vad som krävs för att öka antalet kunder. För det första drar stjärnorna till sig blicken och för det andra önskar de flesta anlita ett företag som i grunden har goda betyg. Detta oavsett om det enbart handlar om ett par recensioner som ligger till grund för betyget.

Sök själv efter flyttstädning i Göteborg och se på resultatet som visas. Inom tre sekunder måste du välja vilket städföretag du vill läsa mer om eller kontakta – vilket blir det? Bara genom domännamnet flyttstädningigöteborg.com blir det ganska naturligt att välja denna.