Det kan vara svårt att ta reda på vilket lån som är det rätta för just dig och ditt företag. Detta val behöver du nämligen göra utifrån flera olika faktorer. Det är också ett stort beslut som kan göra stor skillnad för företagets ekonomiska förutsättningar framgent. Här berättar vi vad du bör tänka på när du jämför företagslån för att du ska maximera dina möjligheter att hitta det rätta lånet!

Fler långivare att välja bland på dagens lånemarknad

Såvida ditt företag inte har en väldigt god kreditvärdighet och har varit verksam ett ganska bra tag kan det vara svårt att säkra ett banklån. Som tur är har du inte bara de gamla storbankerna att välja bland utan det finns även flera mindre långivare på dagens marknad att tillgå. Dessa är generellt sett lite mer villiga att tänka utanför ramarna när det kommer till utlåning till företag. Därför rekommenderar vi starkt att du jämför lån och vågar tänka lite utanför de berömda ramarna när ditt företag är i behov av att låna pengar.

De alternativa långivaren har trots allt ett brett urval av finansieringslösningar för dig att välja bland. Till exempel kan du ansöka om ett helt vanligt lån, men du kan ofta även få tillgång till en kreditlina eller factoringtjänster. Det breda utbudet av långivare och finansieringslösningar gör att allt fler företag idag har möjlighet att säkra finansiering. Samtidigt bör du vara uppmärksam på vissa saker när du söker kapital på detta sätt. Nedan går vi igenom vad du bör tänka på!

3 faktorer att ta i beaktande när du jämför företagslån och långivare

När du jämför företagslån och långivare bör du tänka på att:

  • Jämför räntorna. Räntan är trots allt en av de viktigaste faktorerna som du bör jämföra när du gör en sådan här jämförelse.
  • Välja en långivare som du känner dig bekväm med att låna pengar hos. Det är viktigt att du känner ett stort förtroende för den långivare som du lånar pengar av.
  • Läsa det finstilta. Du bör alltid tänka på att noggrant läsa igenom de avtal som du ingår. Detta gäller även när du lånar pengar. Läs det finstilta för att försäkra dig om att du har stenkoll på de villkor som gäller för lånet.