Att beställa cateringmat till festen eller event kan undanröja onödig stress ifrån festplaneringen. Det kan dock vara svårt att veta vilken typ av mat som passar bäst till vilken typ av tillställning. Snittar och små munsbitar kanske passar bättre till en liten fest för att fira en förlovning eller födelsedag, medan en stor buffé passar bättre till en mer avslappnad tillställning med många gäster. Det är lätt att det blir fel och därför är det bra att rådfråga någon som har koll. Att boka ett möte med ett cateringfirma kan vara en bra idé. Då ges möjlighet att ställa alla frågor man kan ha inför tillställningen som väntar.

Detta är ett av de bättre företagen inom catering i Stockholm.

Cateringtjänster i Stockholm

De allra största företagen som har catering har ett brett urval av mat för att kunderna ska kunna välja helt efter egen smak. Många erbjuder allt ifrån stora bufféer till kalla snittar och festliga bakverk. Det kan vara en mycket god idé att boka ett möte för att gå igenom tillställningen där personalen kan ge tips om vilka rätter som skulle passa bäst. Många cateringfirmor kan vara mycket flexibla och erbjuder fasta menyer med valbara tillbehör. Det är bra att ta till sig expertråden om vilken typ av mat som passar bäst eftersom det kan vara svårt att veta själv. Stora middagar kräver många ytterligare tillbehör medan snittar kräver mycket mindre förberedelser.

Wraps och fingermat

När det kommer till vad som är enkelt och fungerar på väldigt många olika slags tillställningar är wrapsen vad som just nu ligger på topplistorna över den bästa cateringmaten. Wraps går att göra på många olika vis, veganska, vegetariska, gluten- och laktosfria. Wraps kan även ätas på både sommaren och vintern, utomhus och inomhus. Ett annat alternativ som ständigt är populärt är färdiga sallader, det är både lätt och relativt billigt att köpa in och det finns alternativ som passar alla smaklökar. Sallader brukar även finnas som bufféalternativ och då kan gäster själva plocka ihop sin egen sallad med de tillbehör som de är sugna på. Även varma trerätters är populärt, speciellt på tillställningar som bröllop. Ofta så kan man då erbjuda sina gäster kött, fisk eller ett vegetariskt alternativ som huvudrätt som de förbeställer innan.