Hyra kontor i Stockholm: Att tänka på

Det kan framstå som en skrämmande uppgift att teckna hyresavtal för ett kontor. Genom att skapa dig en god förståelse för ditt behov och din budget kommer du dock att kunna ta reda på vad du bör titta efter. När du planerar att hyra kontor i Stockholm finns det dock flera faktorer att ta hänsyn till vid valet av lokal:

Tidsfaktorn

Detta är en av de viktigaste faktorerna när du ska hyra kontor i Stockholm. Det är alltid en fördel att vara ute i god tid när du ska flytta till en ny kontorslokal eller omförhandla ditt befintliga hyresavtal. Ju större lokal, desto tidigare i förväg bör du inleda processen för att inte hamna i tidsnöd längre fram.

Väg in dina verksamhetsmål

Vilken tillväxt förväntar du dig att uppnå i ditt företag under avtalsperioden? Vilka verksamhetsmål ligger framför dig under de kommande åren? Ska du göra nedskärningar, försöka locka till dig nya talangfulla medarbetare eller kanske hitta mer innovativa sätt att arbeta? Dessa frågor bör du ställa dig själv och sedan besvara för att få en bättre bild av ditt behov av att hyra kontor i Stockholm.

Budget

Budgeten är naturligtvis alltid en viktig faktor när man ska göra investeringar eller ingå viktiga avtal. Här är det värt att tänka ett steg längre än att enbart fokusera på själva hyreskostnaden – räkna även in flyttkostnader samt kostnad för bredband och andra rörliga kostnader i din budget. Detta då alla dessa utgifter är faktorer att ta hänsyn till vid val av kontorslokal.

Säkerhet

Kräver din verksamhets art särskilt hög säkerhetsnivå, ytterligare in- och utgångar eller tillgång till extra strömförsörjning eller generatorer? Skiljer sig företagets kontorstider från normen? Behöver du och dina medarbetare tillgång till lokalen dygnet runt eller även på helger?

Hälsofaktorer

Hälsofaktorer är någonting som ofta glöms bort när man talar om att hyra kontor i Stockholm. Förutom tillgång till närbelägna gym och andra motionsmöjligheter, kan faktorer såsom naturligt ljusinsläpp på kontoret och frisk luft vara viktiga faktorer att ta hänsyn till. Anledningen till detta är att de påverkar dina medarbetares hälsa och välbefinnande.