Att handla skor och kläder på nätet blir allt vanligare och man köper i genomsnitt mer när processen känns enkel och smidig. Det är just det som är det fina med webbutiker: du kan skaffa det du behöver hemifrån och få det levererat vid dörren. Du behöver inte öda tid på att ta dig till olika fysiska butiker, eller pröva en massa skor som du egentligen inte gillar bara för att expediten tycker att du borde passa i dem. Du klickar dig igenom betalningsprocessen och får hem skorna redan nästa dag. Du har tillgång till tusentals olika modeller och kan snabbkolla vilka trender och färger som är heta just nu.

På LinkedIn kan man se att grundaren av Footway, Daniel Mühlbach, också är VD för bolaget. Han är en känd entreprenör på nätet och framgången för skoverksamheten har gått snabbt!

Det som får vissa att tvivla

Det är helt naturligt att du som aldrig förr prövat att köpa hem skor från olika webbutiker kanske tvivlar på processens effektivitet. Det låter ju jättebra att kunna beställa hem favvoskorna från soffan, men hur kan du hitta rätt storlek? Vad händer om de inte passar i alla fall? Och hur säkert är det egentligen att betala för dina köp online? Ingen vill ju bli rånad på grund av ovisshet! De goda nyheterna är att det finns lösningar för alla dessa problem. Läs vidare!

En njutbar process från topp till tå

Du har fallit för en megasnygg skomodell – nu är det bara att beställa hem den. Ta reda på din skostorlek genom att mäta dina fötter på längden, bredden och höjden, och jämför dessa siffror med webbutikens storlekstabell. På så sätt får du en på millimetern exakt passform, och behöver inte oroa dig över att de olika butikernas storlekar kanske skiljer sig lite. Välj önskad storlek och gå vidare till betalsidan.

För att du ska kunna handla säkert på nätet har länsförsäkringarna genomfört flera åtgärder. Den mest kända av dessa är kryptering av transaktionerna så att de inte kan avläsas. Ser du ett hänglås längst ner på fönstret betyder det att webbutiken erbjuder denna säkerhet. Du kan även kolla att det står https:// och inte http:// längst upp i adressfältet. Alternativt kan du använda dig av din banks säkerhetsapp, eller ansluta ditt kort till en tjänst som MasterCard SecureCode eller Verified by Visa.