Om bor och jobbar i Stockholm är chansen stor att du även ringer ett företag från den staden när du behöver hjälp med bilbärgning. De flesta tänker lokalt och utgår ifrån det när man söker upp företag på Google eller via andra sökvägar. Delvis är det korrekt då en bärgningsfirma knappast åker från Uppsala till Stockholm för att bistå med hjälp. Men samtidigt finns det tjänster som innebär att man som kund inte behöver tänka så lokalt. För vad händer om man åker från Stockholm till Idre på fjällsemester? Vem hjälper till vägen då?

Här finns en duktig utförare inom bilbärgning i Stockholm och övriga kommuner.

Kontakta bilbärgare i Stockholm

Att ha nummer till sitt försäkringsbolag, trafikupplysningen och en bilbärgning i sin bil är en klar rekommendation. Det underlättar betydligt när problemen uppstår. Men i likhet med att det är samma nummer till polisen var än man befinner sig så går det att ha samma nummer till en bilbärgning. Detta oavsett om man befinner sig i Malmö, Stockholm eller Kiruna. Det finns företag som både har egna bärgningsbilar och som samarbetar med bärgare över hela landet. Genom att ha en försäkring, eller ett abonnemang, hos dem nås hjälpen var än man befinner sig. Du ringer numret, dygnet runt, och får assistans inom en viss tidsperiod. De kan exempelvis ha löftet att hjälpen ska vara framme inom 2 timmar eller liknande. Många av dessa företag har bilar i Stockholm, Göteborg och andra storstäder. Men i mindre städer anlitas istället samarbetande företag. Som kund är det däremot inget man märker av då det kommer en bärgare när man behöver det som mest. Detta oavsett om det handlar om att dra upp en bil ur ett dike eller låsa upp en dörr som gått i baklås.

Gratis bilbärgning

Assistansförsäkring är ett komplement till bilförsäkringen. Det innebär att man får snabb hjälp med bilbärgning samt att någon självrisk inte uppkommer. Ofta finns däremot en begränsning för hur ofta bärgning får ske utan att kostnad uppstår. Ett exempel är att det kan ske två gånger per år. Det finns alltså inte någon specifik fördel att söka upp en lokal bärgare och ha numret till den i med sig i bilen. Då är det bättre att ha ett nummer till företag som samordnar hjälpen var än i landet man är. Det blir till stor sannolikhet ändå den lokala bärgare som kommer ut.