Flytande silikon är otroligt användbart och kan användas till mycket, bland annat som tätning i våtrum. Flytande silikon är dessutom effektivt då det enkelt används för formgjutning av olika produkter. När det kommer till just formsprutning av silikon finns det många fördelar att ta del av. Då formsprutning av silikongummi är extremt beständigt och står emot kemiska lösningar kan materialet användas inom en rad olika industrier. Bland annat är materialet väldigt populärt inom bilindustrin. För dig som utvecklar produkter som behöver elasticitet är flytande silikon också användbart. Anledningen är att när materialet komprimeras återfår det sen sin forna form.

Det finns dock inte bara en sorts silikon, tvärtom kan du utforma produkter i silikon i olika hårdhet och med bränslebeständighet. Viss typ av silikon används även inom medicinbranschen. Det lättaste, om du själv inte är insatt i materialet, är att kontakta ett företag som tar fram produkter i gummi och silikon. Berätta om vad du behöver hjälp med så kan de rekommendera vilken typ av silikon du behöver. När man formgjuter med flytande silikon behöver man inte använda ett stötverktyg för att få ur den nya produkten ur formen eftersom materialet är mjukt.

Vad kan du få hjälp med?

När du anlitar ett produktionsföretag inom plast, gummi och silikon kan du oftast ta del av deras konsulttjänster. Under ett möte med företaget kan du berätta om dina produkter och din verksamhet och efter att företaget fått en uppfattning samt den information de behöver kan de hjälpa er välja ut rätt typ av material. Kanske är du även i behov av konsultation gällande formverktyg? När du väl tagit fram din form och valt material kan produktionsföretaget komma igång med att ta fram provserier.
Flytande silikon har alltså en rejäl bredd när det kommer till användningsområden. Man kan till och med använda den här typen av silikon inom pyssel. Panduro säljer exempelvis en variant av silikon, silikonolja. Med den kan du skapa häftiga konstverk.

Lär dig mer om flytande silikon hos företag som TMRubber.eu. Här finns bra information om allt från tillverkningsprocess till certifieringar och deras innebörd.