Eget eller uppkopplat hemlarm – vad ska man välja?

Antalet inbrott har ökat dom senaste åren och allt fler väljer att skaffa ett hemlarm. Det finns många olika varianter att välja mellan och ett beslut man måste fatta är om man ska styra och ansvara över larmet på egen hand eller om man ska välja en variant som är uppkopplat till larmcentral. Det finns flera olika leverantörer om man väljer det sistnämna, bland annat Verisure, och det finns många fördelar med det. Till exempel skickas hjälp direkt och chansen att ett inbrott hinner avbrytas i tid är stor.

Eget larm

Det finns larm som köps enbart som en enhet och installeras i hemmet för att sedan kopplas till en mobiltelefon eller en annan portabel enhet. Man har då själv koll på om det skulle hända något medans man inte är hemma men det går inget automatiskt larm till en larmcentral, utan man kommer behöva tillkalla hjälpen på egen hand. Det gör såklart att det hela tar lite längre tid om något skulle hända men för vissa räcker det gott och väl för att känna sig tryggare.

Uppkopplat till larmcentral

Dom flesta väljer idag att köpa ett hemlarm med abonnemang, det vill säga att det är uppkopplat mot larmcentral 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. När larmet aktiveras kommer alltså larmcentralen meddelas direkt och rätt hjälp skickas till den aktuella platsen. Detta gör såklart att man kan känna sig helt lugn och trygg även när man vill lägga ifrån sig sin mobiltelefon för en stund. Abonnemangen kostar vanligtvis en summa varje månad men med tanke på vad man får för pengarna kan det vara värt det.

Mest valuta för pengarna

Även om man får betala lite mer för ett hemlarm med abonnemang, till exempel från Verisure, så får man troligtvis mer valuta för pengarna. Hemmet är övervakat och skyddat dygnet runt utan att man behöver göra någon ansträngning själv vilket bara det kan vara värt mycket. Dessutom brukar leverantören montera skyltar på fastigheten som visar att den är larmad, vilket kan avskräcka tjuvar från att till exempel ens försöka göra inbrott. För ett eget larm är man själv ansvarig för om sakerna fungerar som dom ska medans service och olika kontroller ofta ingår för den som istället väljer ett hemlarm med abonnemang.

Läs mer på Verisure.se eller annat larmbolags hemsida.