Den världsomspännande webben är som bekant full av webbplatser. I dagsläget beräknas det finnas drygt 1,7 miljarder sajter runt om i världen. Antalet varierar dock dagligen i takt med att nya hemsidor lanseras och andra försvinner. Det finns med andra ord mängder av sajter att upptäcka, men hur ska du då kunna hitta dessa? Onlinelistan.com är en lösning på detta problem i form av en användarvänlig och sökbar webbkatalog.

Bara här hemma i Sverige finns det miljontals webbplatser och det kan vara svårt att hitta rätt i den stora digitala djungeln. Om du inte vet vad en sajt heter kan den nämligen vara svår att hitta. Men det kan även vara så att du försöker hitta det bästa innehållet på ett specifikt ämne. Om så är fallet bör du använda dig av en webbkatalog istället för en sökmotor.

Webbkataloger såsom Onlinelistan.com listar nämligen befintliga sajter för dig. Du behöver med andra ord inte söka fram dem på samma sätt som i en sökmotor. Istället presenteras ett handplockat urval av webbplatser för dig som använder katalogen. De olika sajterna är dessutom indelade i en rad olika kategorier. Detta gör att du snabbt och enkelt kan hitta webbplatser inom ett specifikt ämnesområde.

Onlinelistan listar sajter och delar in dem i kategorier

Säg till exempel att du är på jakt efter nya sajter att upptäcka inom någon av följande kategorier:

  • Spelsajter
  • Nyhetssajter
  • Mjukvarusajter
  • Webbplatser inom matematik, fysik eller andra vetenskapliga ämnen
  • Matsajter
  • Bilsajter

Då är Onlinelistan.com en utmärkt utgångspunkt! Det kan såklart även vara något helt annat ämnesområde som du är intresserad av – de allra flesta kategorier finns representerade i denna webbkatalog.

En stor fördel med just denna katalog är att de tillagda sajterna presenteras på flera olika sätt. Du kan till exempel välja att bläddra bland de olika kategorierna. Men du kan även se vilka som är de senaste sajterna att läggas till i katalogen. Dessutom kan du också söka efter en sajt med hjälp av sökfältet en bit upp på sidan.

Det är med andra ord hög tid att börja använda denna webbkatalog som ett alternativ till Google för vissa informationssökningar!