Vad finns det för fördelar med att beställa penna med tryck som marknadsföringsmaterial? Är det värt investeringen? Vad kostar det? Här besvaras frågorna:

Vad innebär miljövänlig penna?

Miljövänliga pennor är tillverkade av återvunnet material så som PET eller papper. De kan även vara refillfunktion vilket innebär att pennan kan fyllas på när bläcket är slut.

Är det lönsamt?

Det finns studier som visar att 79 % väljer att ta en penna om den är gratis. Det är alltså inte svårt att sprida ut pennorna genom att ge bort dem på ett event eller liknande. Pennan används även dagligen och det finns beräkningar som anger att en penna byter ägare i snitt 7 – 8 gånger innan den slängs bort. Det blir därmed många som får ta del av reklambudskapet innan pennan inte längre används. Med en låg kostnad och många som använder pennorna kan det ses som en god investering med tanke på investeringen bara är några kronor.

  • Billig reklamprodukt med lång livslängd
  • Används i vardagen
  • Många ser pennan under dess livslängd
  • Enkel att ge bort

Vad kostar en penna med tryck?

En återförsäljare av reklammaterial anger att deras enklaste penna med tryck kostar 3,65 kr per styck. Detta alltså inklusive trycket. Däremot krävs det att minst 5000 pennor beställs för att detta pris ska kunna erbjudas. Vid 250 pennor var priset 7,08 kr och vid 50 upp på 23,04 kr. Det är alltså mycket stor skillnad i pris beroende på kvantitet.

Vilka tillbehör finns?

Det räcker ofta med att ge bort en penna men önskas lite mer ”värde” kan det kompletteras med tillbehör. Ett exempel är skrivblock, kom-ihåg-lappar eller häften med samma tryck som pennan. Kommer pennan att ges till företagare kan även kontorstillbehör erbjudas. Här finns exempelvis USB-minne, linjaler, skrivbrädor, pennkoppar och skrivbordsunderlägg.

Vad ska man tänka på vid beställning?

Kom ihåg att:

  • En penna med tryck behöver ha ett tydligt budskap
  • Är du osäker – beställ ett par provexemplar innan stor beställning läggs
  • Se över priserna – kanske är det värt att beställa ett par hundra fler för att få ner styckepriset
  • Ångerrätten inte gäller – Vid personligt tryck gäller inte den lagstadgande ångerrätten på 14 dagar. Detta eftersom produkterna är så anpassade att butiken har mycket svårt att sälja dem till någon annan kund.