För att skylta med sin produkt eller göra reklam för sitt företag, finns det en rad olika sätt att välja mellan. Banderoller, tavlor, affischer och flaggor för att bara nämna några. Något som har blivit mer populärt de senaste åren är så kallade roll-ups. Som namnet antyder är det en bildvåd med tryck som rullas upp och sedan kan ställas fristående. roll-upsen ligger i regel i en bildkasett och hålls konstant spänd för att den ska hålla sig slät. En hopfällbar pinne följer med för att kunna sätta upp dem. Vad är det då som är speciellt med roll-ups och varför ska du skaffa dig en eller flera sådana inför din nästkommande mässa?

1, De är användarvänliga
Det är mycket man behöver tänka på när man ska ställa upp sin monter. Att då behöva lägga ner mycket tid och energi för att få upp skyltningen är inte fördelaktigt. Vilket är en av anledningarna till att roll-ups har blivit så populära. En normal roll-up tar inte ens en hel minut att sätta upp och de är dessutom enkla att montera ner, plocka ihop och bära med sig.

2, De syns
Liksom med all typ av skyltning så är poängen att dra till sig uppmärksamhet till just dig och din monter. En roll-up är inget undantag, den är snarare bättre än många andra tillvägagångssätt. Eftersom en roll-up enkelt kan flyttas runt och ställas där den syns mest, samt att du kan välja vilket tryck du än vill ha på bildvåden, är det lättare att skapa något som drar ögonen till sig.

3, Roll-ups finns i många olika tappningar
För den med en budget finns det att beställa mer ekonomiska varianter. Kvaliteten kanske inte är densamma, men har man bara en företagslogga eller liknande som tryck, behövs sällan något mer avancerat. För de som vill ha foton som tryck, gå det att få tag på högkvalitativa roll-ups som får fotona att se perfekta ut. Roll-ups kommer även i olika storlek och bredd.

4, Går att få med belysning
Flera tillverkare erbjuder belysning till sina roll-ups, vilket kan ge ännu en effekt som kan dra till sig uppmärksamhet. Eftersom att synas på mässor och liknande är A och O, är det viktigt att ha skyltning som inte försvinner in i mängden. Belysning tillsammans med ett intressant tryck samt text som får potentiella kunder att reagera, kan göra skillnaden mellan en lyckad utställning eller inte.