Vilka tjänster erbjuds av Wasa Parkett & Bygg?

Ibland visar ett företagsnamn tydligt vad företaget erbjuder för tjänster – ibland är det betydligt mer otydligt. Vad kan de hjälpa privatpersoner och företag med?

  • Golvslipning

Golvslipning är, tillsammans med golvläggning, företagets största tjänst. Det är i alla fall så som företaget profilerar sina tjänster på hemsidan. Inom golvslipning genomförs slipning av trägolv, fiskbensparkett, stavparkett och flera andra parkettgolv. Den tjänst som utförs är ”dammfri” vilket är en arbetsmetod som de flesta företag inom branschen numera använder när golv ska slipas. Med avancerad sliputrustning kan slipningen nämligen genomföras utan att hela huset blir fullt med damm. Här finns även en av fördelarna med att anlita ett företag för golvslipning istället för att göra det själv med enklare verktyg och maskiner. Att som privatperson slipa sitt golv helt dammfritt är inte enkelt…

  • Golvläggning

Med golvslipning kommer man långt – men det finns gränser. Ibland är det bättre att byta ut det gamla golvet och lägga in ett nytt och fräscht. Då kan man även passa på att välja ett golv som är lättare att hålla rent och underhålla. På wasaparkettservice.se/golvläggning finns alla golvtyper presenterade som företaget erbjuder sina kunder.

Även om Wasa Parkett & Bygg främst lägger golv inomhus så erbjuds även utomhuslösningar. Det kan exempelvis vara ett nytt golv på altanen eller på en större uteplats. Önskas hela altanen byggas om kan även detta köpas in av företaget då de är ett komplett byggföretag men med ett större fokus på just golv.

  • Övriga tjänster

Inom övriga tjänster hittas bland annat trappslipning, golvrenovering, besiktning och skötsel. Med besiktning menas att företaget kan komma till privatpersoner och företag efter att en skada på golvet uppstått och detta föranlett ett försäkringsärende. Från slutet av 2018 fram till början av 2020 hade företaget utfört ca 7500 ärenden inom denna kategori av arbete. Detta tack vare att de är avtalspartner med ett flertal av de svenska försäkringsbolagen.

Fördelen att ta in en objektiv besiktningsman är att de inte har någon fördel eller nackdel i att bedöma skadan. Det är sedan upp till försäkringsbolaget att tolka den information som besiktningsmannen skapat. Läs mer om företaget på wasaparkettservice.se.