När det blivit dags att välja ut årets penna med tryck till företaget finns anledning att tänka till. Dessa reklampennor massproduceras, ofta av material med negativ miljöpåverkan, och här kan man göra skillnad. Detta genom att välja en leverantör som erbjuder miljöanpassande alternativ – då gör man en god insats utan att det behöver kosta särskilt mycket.

Penna med tryck som är bra för miljön – finns det?

Ja, att ta fram en penna med tryck som är bra för miljön är fullt möjligt. Dessa pennor är tillverkade av till exempel trä, återvunnen papp, återvunnen plast eller bambu och är alla ett bättre val för miljön än dom massproducerade klassiska pennorna i plast.

Pennan är trots allt en utav världens vanligaste reklamprodukter och av just den anledningen kan det vara fint att göra ett annorlunda val – för klimatets skull. Var hittar man då dessa? Enklast är att söka efter en leverantör på nätet där åtminstone ett av exemplen har många olika typer av pennor att välja bland i sitt utbud, både vad gäller modell, färg och form. Kort och gott – något som passar för dom flesta.

Fördelarna med valet är flera

Att välja en penna med tryck som är miljövänlig har flera fördelar, inte minst det faktum att den är just miljövänlig. Nedan kan du läsa mer om fördelarna.

  • Snällare mot klimatet – Som sagt, namnet talar för sig själv. Genom att välja en penna med tryck som är miljövänlig, istället för en som är tillverkad till exempel enbart av plast, så slår man ett slag för klimatet. Även om man beställer ett stort antal, vilket man ofta gör när det kommer till reklamprodukter, så ser man åtminstone till att kompensera det lite.
  • Inte dyrare än andra val – Att välja en penna med tryck som är miljömärkt behöver inte vara dyrare än andra val. Kanske skiljer det någon krona beroende på material och typ av penna men faktum är att det inte blir speciellt mycket dyrare. En miljömärkt penna kostar från ca 2 kronor vilket inte är något att bråka om. En mer exklusiv modell, i till exempel trä ligger runt ca 30 kronor.
  • Schysst reklam – Japp, du får schysst reklam också, precis som med vilken annan reklampenna som helst. Skillnaden är att du kan dela ut pennorna med gott samvete!