Jämförelse bredband

Behöver du byta nät eller införskaffa mobilt bredband till exempelvis sommarstugan? Då finns det en hel del saker att tänka på. Det finns massvis av olika operatörer som erbjuder olika abonnemang och priser. Det kan ta tid att jämföra eftersom det finns många faktorer som kan vara viktiga för just dig. Det finns dock gott om bra sidor som listar jämförelse bredband. I en jämförelse av mobilt bredband kan du kan snabbt och enkelt kolla upp priser och paket från några av de största bredbandsoperatörerna, exempelvis Hallon, Halebop, Tre och Vimla. Det finns även välbeprövade abonnemang från stora jättar som Telia, Comviq och Tele2.

Billiga alternativ

Om du vill ha en riktigt billig bredbandsleverantör kan du välja något av följande:

  • Hallon
  • Halebop
  • Vimla

Hallon använder sig av samma nät som Tre och är en relativt ny aktör på marknaden. Från denna bredbandsleverantör kan du välja mellan såväl kontantkort och abonnemang. Deras prisläge ligger mellan 99 och 299 kronor i månaden.

Halebop är en annan omtyckt bredbandsoperatör som använder sig av Telias nät. Detta är ett väldigt populärt alternativ för den som behöver vara säker på att ha bra täckning vart man än befinner sig i landet. Halebop erbjuder inga routrar, detta får du själv köpa till. Du kan välja mellan abonnemang på allt från 2GB till 30GB.
Vimla är ännu ett budgetalternativ som tillhör Telenor. Här kan du välja mellan fyra olika abonnemang – från 2GB till 50GB. Deras dyraste paket kostar 320 kronor i månaden och det billigaste 100 kronor. Precis som många andra operatörer erbjuder Vimla schyssta rabatter för nya användare. Bland annat 50 % rabatt de tre första månaderna. Du slipper dessutom bindningstid och har alltid fria sms och samtal.

Dyrare alternativ

För dig som behöver mycket surf, exempelvis om du streamar mycket musik och filmer eller om du vill kunna dela på abonnemanget med andra i familjen, finns dyrare alternativ. Tele2 erbjuder bland annat paket från 40GB upp till hela 400GB i månaden. Deras dyraste paket har en månadskostnad på 499 kronor. Även Telenor och Telia erbjuder flera paketerbjudanden med ordentligt med surf. Dessa aktörer är populära bland familjer som vill dela på nätet.