3 fördelar med privat tandvård

Att välja en privat tandläkare framför folktandvården har blivit allt mer vanligt. Statistiken visar att drygt 60% av vuxna i landet har valt att byta till en privat och i många fall mer modern tandläkare. Det finns flera fördelar med att göra det, bland annat kan det faktiskt bli billigare och dessutom får man ett mer personligt omhändertagande. Upplever man ett obehag med att gå till tandläkaren kan det vara värt att byta till en privat klinik som erbjuder en mer personlig service.

Personligt

Hos en privat tandläkarklinik får man ofta ett väldigt personligt bemötande och väldigt bra service. Man går i regel till samma tandläkare vid varje besök vilket gör att man får sin egen personliga kontakt. Hos Folktandvården är risken stor att man behandlas av olika tandläkare varje gång, något som kan upplevas som jobbigt för vissa. En privat, professionell och modern tandläkare vet vikten av att bygga ett förtroende för patienterna och avsätter dessutom av mer tid för varje enskilt besök, vilket bara det kan kännas tryggt för många.

Ofta billigare

En uppfattning som inte är ovanlig är att det skulle vara mycket dyrare att byta till privat tandvård. Så är inte fallet utan det är snarare så att många behandlingar faktiskt är billigare. Klinikerna sätter själva sina priser och för den som funderar på att byta kan det vara klokt att jämföra prislistor för att bilda sig en uppfattning om hur kostnaderna ser ut. Man får även utnyttja tandvårdsbidraget och högkostnadsskyddet hos en privat klinik och gratis tandvård för barn och unga upp till 23 år gäller. Skulle man inte vara nöjd med den klinik man valt kan man alltid byta igen.

Modernt och professionellt

Det är visserligen inget större fel på Folktandvården men som vanligt när det gäller landsting så finns ofta en begränsning när det kommer till pengar och nya investeringar. Föredrar man att komma till en modern tandläkare med den senaste utrustningen och dessutom en trevlig omgivning är det en fördel att välja en privat klinik. Dessa styr över sina pengar och investeringar på ett helt annat sätt och har möjlighet att utveckla och specialisera sig inom olika områden. Många upplever dessutom att en modern tandläkare känns mer professionell vilket kan vara en trygghet, kanske speciellt för den som lider av tandläkarskräck.