Svar om flyttstädning i Täby

Att utföra en flyttstädning är tidskrävande och omfattande städning. Men det är något som måste göras. Flyttstädningen är det sista som ska göras innan du kan lämna över nycklarna till den nya ägaren eller hyresgästen. Det är viktigt att städningen görs korrekt och att alla städmoment gås igenom mycket noggrant. Om du inte vill utföra den tidskrävande och omfattande städningen på egen hand, kan du anlita ett städföretag för uppgiften. Det finns några saker man måste tänka på och frågor man måste få svar på kring flyttstädning. I den här texten tar vi upp dem!

Företagets garanti

Om du anlitar ett städföretag för din flyttstädning i Täby ska du vara noga med att företaget lämnar full garanti. Genom detta är du säker på att den nya ägaren eller hyresgästen blir nöjd. Dessutom bör du se till att städföretaget följer Mäklarsamfundets rekommendationer kring hur en flyttstädning ska utföras och vilka moment som ska ingå. Du kan även fråga företaget i Täby om referenser, det vill säga fördetta kunder och deras erfarenheter med företaget och deras flyttstädning. På så sätt försäkrar du på alla sätt att företaget gör sitt jobb bra, noggrant och snyggt.

Vilka tjänster ingår och pris

Innan du beställer flyttstädning kan du med fördel begära offerter från flera städfirmor och sedan i lugn och ro jämföra priserna. Det finns flera städfirmor i Täby så utbudet är stort! Tack vare den stora konkurrensen är du som kund kung och kan välja och vraka hur du vill och till och med ställa krav på företaget! Du ska inte enbart titta på priset. Vad du ska titta på lite närmare är bland annat om städfirman följer Mäklarsamfundets rekommendationer, om fönsterputs ingår i priset, om du får en nöjd kund-garanti på utfört arbete och om du kan få skatteavdrag med städfirman.

Mäklarsamfundets checklista för en flyttstädning är lång och den inkluderar i princip allt utom rengöring och städning av biytor såsom garage, balkonger och uteplatser. Generellt för hela bostaden gäller att alla golv och kaklade väggar rengörs, att alla lister, fönsterbänkar, köksbänkar och hyllor torkas av och att alla skåp torkas av både invändigt och utvändigt.

Priset för en flyttstädning i Täby per kvadratmeter ligger i genomsnitt på mellan 20-40 kr. Det priset är efter RUT-avdrag och inklusive moms. För en lägenhet på 100 kvadrat kan du räkna med att de flesta städfirmor fakturerar dig på 2000-4000 kr. Givetvis finns det både billigare och dyrare städfirmor. Notera också att framkörningsavgifter kan tillkomma på det ordinarie priset om du till exempel bor en bit utanför centrum i Täby.